Yrityksen perustaminen Hongkongiin

Perusta yritys

Voit lukea näiltä sivuilta yrityksen perustamisesta Hongkongiin tai ottaa heti suoraan yhteyttä Lasse Liukkoseen, Lasse.Liukkonen@prd.fi.

Hongkong on kauan tunnettu porttina Kiinan markkinoille. Nykyään reittejä manner-Kiinaan on useampia, mutta Hongkongin merkitys Kiinan liiketoiminnassa on pysynyt merkittävänä, minkä lisäksi Hongkong toimii nykyään monikansallisten yritysten Aasian päätukikohtien kotipaikkana. Myös monet pk-yritykset ovat valinneet Hongkongin kotipaikakseen. Hongkongilainen osakeyhtiö on joustavuutensa vuoksi erinomainen kansainvälisen liiketoiminnan työkalu.

Tavallisia syitä perustaa yritys Hongkongiin ovat mm.:

  • Yrityksen perustaminen nopeaa ja byrokratia vähäistä yrityksen perustamisen jälkeen. Myös yrityksen sulkeminen on helppoa.
  • Hongkongin suotuisa verotus. Hongkongissa ei ole arvonlisäveroa ja yritys maksaa voitostaan veroa Hongkongiin enintään 16,5 %. Tästäkin on mahdollista saada vapautus, jos yritys ei ole ansainnut tilikaudella Hongkongista lähtöisin olevaa tuloa.
  • Länsimaiset lait ja riippumaton oikeusistuin.
  • Valuuttojen vapaa liikkuvuus.
  • Virallisina kielinä kiina ja englanti.
  • Suomella on Hongkongissa pääkonsulaatti, kauppakamari ja Finnairin suorat päivittäiset lennot.
Prosessi yrityksen perustamisesta Hongkongiin
Yrityksen perustaminen Hongkongiin on vaivatonta.

China Operations Support perustaa yrityksen Hongkongissa niin, että asiakkaan ei itse tarvitse saapua Hongkongiin laisinkaan. Tarvittavat paperityöt ja allekirjoitukset hoidetaan sähköpostitse ja postitse. China Operations Support on yrityksen tukena myös perustamisen jälkeen ja hoitaa Hongkongin yhtiölainsäädännön velvoitteet.

China Operations Supportilla on Trust or Company Service Provider -erikoislupa perustaa yrityksiä Hongkongiin. Luvan numero on TC000230.

Lue lisää: