Hongkong maahantulokortti

Hongkong maahantulokortti
Useimmat maahantulokorttiin täytettävät tiedot löytyvät passista. Kuvaa klikkaamalla näet tarkemmat ohjeet.

Hongkongiin passilla saapuvien matkustavien pitää lähtökohtaisesti aina täyttää Hongkongin maahantulokortti (arrival card). Lentokoneen matkustamohenkilökunta yleensä jakaa kortit ennen laskeutumista, mutta myös passintarkastuspisteen läheisyydessä löytyy kortteja.

Hongkongin maahantulokortti on koostuu kolmesta päällekkäisestä sivusta, joista ensimmäinen sivu on varsinainen maahantulokortti (arrival card), johon henkilötiedot kirjoitetaan. Henkilötiedot jäljentyvät toiselle sivulle, joka on maastapoistumiskortti (departure card), johon pitää täydentää ainoastaan lennon numero, määränpää ja allekirjoitus. Kolmannella sivulla on ohjeita ja määräyksiä, joihin on hyvä tutustua.

Maahantulokorttiin tarvittavat tiedot löytyvät pääsääntöisesti passistasi. Kotiosoitteesi luultavimmin muistat ja lentosi tiedot löytyvät lentolipusta ja osoitteeksi Hongkongissa riittää hotellisi nimi.

Passintarkastuksessa anna passintarkastajalle passisi, täytetty maahantulokortti sekä tarkistuskortti (boarding pass). Jos ja kun kaikki ovat kunnossa, niin passintarkastaja tulostaa sinulle pienen lapun, joka korvaa passin leimaamisen. Hongkongissa ei enää yleensä käytetä passin leimaamista. Lapussa lukee muun muassa mihin asti saat oleskella Hongkongissa. Lappu on hyvä säilyttää passin välissä.

Tämän jälkeen voitkin mennä noutamaan matkalaukkusi ja jatkaa Hongkongin matkaasi.

Lue myös: Hongkong viisumi

PRD Group