Miksi kansainvälistyminen kannattaa tehdä hongkongilaisen yrityksen kautta?

Kansainvälistymällä hongkongilaisen yrityksen kautta voit aloittaa puhtaalta pöydältä, mutta hyödyntämällä emoyhtiön vahvoja resursseja. Suomalainen osakeyhtiösi saattaa olla jo hyvinkin pitkä ikäinen ja näkökannasta riippuen joko huippuunsa viritetty suomalaisille markkinoille tai sitten kaavoihinsa kangistunut.

Jos myöhemmin haet sijoittajia tuomaan lisäpanoksia kansainvälistymiseen, on paljon yksinkertaisempaa markkinoida Hongkongin yhtiötä, missä ei ole mitään ylimääräistä. Hongkong on lisäksi Aasian finanssikeskus ja Hongkong on kansainväliselle sijoittajallesi Suomea tutumpi liiketoimintaympäristö. Sijoittajasi saattaa suurella todennäköisyydellä jopa olla itse hongkongilainen yritys!

Kansainvälistyminen voi olla toimialasta riippuen riskialtista. Hongkongilainen osakeyhtiö luo puskurin suomalaisen emoyhtiön ja eri maissa toimivien tytäryhtiöiden välille. Tämä järjestely suojaa kotimaan toimivaa ja vakaata liiketoimintaa.

Suomalainen emoyhtiö voi myös kontrolloida teknologiansa käyttöoikeuksia hongkongilaisen yhtiön kautta. Lisäturvaa tämäkin.