Hongkong viisumi

Viisumi Hongkongiin tarvitaan, kun matkan tarkoitus on muu kuin turismi tai muu vastaava lyhytaikainen vierailu. Alle 90 päivää kestävät loma- ja liikematkat Hongkongiin eivät edellytä suomalaisilta viisumia. Suomen ja Hongkongin väliset matkat vaativat aina voimassa olevan passin.

Finnair lentää joka päivä suoraan Helsingin Hongkongin väliä. Lento kestää 9-10 tuntia suunnasta riippuen.

Hongkongin hotellit löytää esimerkiksi täältä: www.booking.com/city/hk/hong-kong.en-gb.html

Suomalaisen viisumi Hongkongiin

Viisumi Hongkongiin
Suomalaiset eivät tarvitse viisumia Hongkongiin, mutta maahantulokortti on täytettävä.

Suomalaiset eivät tarvitse viisumia alle 90 päivää kestäville turistimatkoille Hongkongiin. Passin on oltava voimassa kuusi kuukautta matkan päättymisen jälkeen, mikä on erityisen tärkeää varsinkin matkan jatkuessa myös Hongkongin ulkopuolelle.

Ennen Hongkongin rajan ylittämistä matkustajan on täytettävä maahantulokortti (arrival card), jossa kysytään pääasiassa passin tietosivulta löytyviä asioita. Maahantulokortti jäljentää tiedot maastalähtökortille, mitä tarvitaan Hongkongista pois lähtiessä. Maahantulokortin saa lentohenkilökunnalta tai rajanylityspaikalla ennen passintarkastusta.

Hongkongissa ei leimata passeja, vaan rajaviranomainen tulostaa pienen lapun, joka on säilytettävä matkan ajan, vaikkapa passin välissä.

Suomalaiset tarvitsevat viisumin manner-Kiinaan suuntautuville matkoille.

Tietoa viisuimeista työntekoa ja pidempikestoista oleskelua varten löytyy Hongkongin maahanmuuttoviraston sivuilta osoitteesta: www.immd.gov.hk. Tarvittaessa suomalaiset anovat Hongkongin viisumin Kiinan Helsingin suurlähetystöstä.

Hongkongilaisen viisumi Suomeen

Hongkongilaiset eivät tarvitse viisumia Suomeen tai muualle Schengen-alueelle suuntautuvalle alle 90 päivää kestävälle turistimatkalle. Muista viisumeista ja oleskeluluvista saa tietoa Suomen Hongkongin pääkonsulaatin www-sivuilta.

Suomen pääkonsulaatti Hongkongissa

Consulate General of Finland
10/F Club Lusitano
16 Ice House Street
Central
Hong Kong

Puhelin virka-aikana: +852 2525 5385
Viikonloppuisin ja virka-ajan ulkopuolella (ulkoasiainministeriön päivystysnumero): +358 9 1605 5551
Fax: +852 2810 1232
Sähköposti: sanomat.hng@formin.fi
Verkkosivut: www.finland.org.hk

Ulkoministeriön matkustustiedote Hongkongiin

Ulkoministeriö suosittelee matkustusilmoituksen tekemistä ennen ulkomaanmatkaa.