Hongkong lyhyesti

HongkongHongkong on Kiinan erityishallintoalue jolla on itsenäinen toimeenpano-, lainsäädäntö- ja tuomiovalta. Ainoastaan ulko- ja turvallisuuspolitiikka kuuluvat Kiinan keskushallinnolle. Hongkong on yksi maailman finanssikeskuksista Lontoon, New Yorkin ja Tokion ohella. Hongkongin  valuutta on Hongkongin dollari (HKD), joka on sidottu Yhdysvaltojen dollariin (USD). Hongkongilaiset pankit tarjoavat useita pankkipalveluita Kiinan valuutassa. Liiketoimintailmapiiri Hongkongissa on erittäin kansainvälinen ja paikallinen hallinto tukee vahvasti liiketoimintaa minimoimalla byrokratiaa ja pysymällä poissa tieltä. Hongkongin lait perustuvat brittien commonlaw-järjestelmään (käytössä myös Yhdysvalloissa). Oikeusistuimet ovat itsenäisiä, luotettavia ja toimivat myös englannin kielellä. Hongkong on turvallinen paikka elää ja vierailla; rikollisuutta on vähän ja suurimman turvallisuusriskin muodostaa vasemmanpuoleinen liikenne.

Finnair lentää Hongkongiin suoraan päivittäin. Suomalaiset eivät tarvitse viisumia Hongkongiin alle 90 päivän kestoisille vierailuille. Suomella on Hongkongissa pääkonsulaatti sekä suomalainen kauppakamari.

Yllä luetellut sekä monet muut seikat puoltavat Hongkongia paikkana yrityksen perustamiselle, kun toiminta on kansainvälistä tai Manner-Kiinaan suuntautuvaa.

Hotellit Hongkongissa: www.booking.com/city/hk/hong-kong.en-gb.html

Hongkongin avaintietoja verrattuna Suomeen


Hongkong

Suomi
Väkiluku 7 miljoonaa 5,4 miljoonaa
Pinta-ala 1 104 km2 338 424 km2
Väestöntiheys 6 480/km2 16/km2
Virallinen kieli kiina, englanti suomi, ruotsi
Valuutta Hongkongin dollari, HKD Euro, EUR
BKT, ostovoimakorjattu 351 miljardia USD 195 miljardia USD