Asiakasohjeet yrityksen perustamiseen Hongkongiin

Hongkongilaisen osakeyhtiön perustaminen on sinulle helppoa ja neuvomme jokaisella askeleella. Yrityksen perustaminen sinun näkökulmasta sujuu alla kuvatunlaisesti. Jos saat meiltä eriäviä ohjeita, niin noudata niitä.

Kaikkien asiakkaiden on täytettävä lomake, jossa kyselemme mm. aiotusta liiketoiminnasta ja missä maissa yritys aikoo toimia. Tämä liittyy rahanpesun ja terrorismin rahoittamisen torjuntaan sekä palveluntarjoajan velvollisuuteen tuntea asiakkaansa.

Yrityksen perustaminen alkaa näin

Ilmoita meille yrityksellesi toivomasi nimi (ja varavaihtoehto). Yrityksen nimen on päätyttävä sanaan “Limited”, joka merkitsee rajoitettua vastuuta eli käytännössä osakeyhtiötä. Yrityksen nimen voit valita varsin vapaasti, mutta nimi ei saa olla harhaanjohtava eikä voi viitata luvanvaraiseen toimintaan (pankki, vakuutus, sairaaala jne.) ellei yrityksellä ole tarvittavaa erikoislisenssiä.

Yritykseen merkitään pääomaksi HKD1000 tai muu asiakkaan ilmoittama summa. Yhden osakkeen arvoksi merkitään HKD1 tai muu asiakkaan ilmoittama summa.

Yrityksessä on oltava vähintään yksi osakas ja yksi hallituksen jäsen, joka voi olla sama henkilö. Jos yritykseen tulee useita henkilöitä, niin listaa heidän tiedot näin:

  • Nimi, onko osakas, kuinka monta osaketta merkitään hänelle, onko hallituksen jäsen
  • Mikko Mallikas, osakas, 500 osaketta, hallituksen jäsen

Skannaa voimassa olevan passin tietosivu-aukeama jokaisesta osakkaasta sekä hallituksen jäsenestä. Tiedot on oltava vaivatta luettavissa kuvasta. (Lisätietoja passikopiosta)

Skannaa enintään 3 kk vanha kotiosoitetodiste jokaisesta osakkaasta sekä hallituksen jäsenestä. Kotiosoitetodisteeksi kelpaa sähkölasku, puhelinlasku, pankin tiliote tms., joka on osoitettu kyseiselle henkilölle tämän kotiosoitteeseen. Kuvassa pitää näkyä koko asiakirja/paperi. Nimi sekä osoitetiedot on oltava vaivatta luettavissa kuvasta.

Lähetä yllä luetellut tiedot ja kuvat meille sähköpostilla.

Yrityksen perustaminen jatkuu näin

Lähetämme sinulle sähköpostilla yrityksen perustamisasiakirjat tulostettavaksi yksipuoleisesti valkoiselle A4-kokoiselle paperille. Tarkasta henkilötietojesi oikeellisuus ja allekirjoita ohjeistamamme kohdat. Jos jokin asiakirjapaperi edellyttää useamman henkilön allekirjoituksen, niin nämä on tehtävä samalle paperille. Tarkasta, että allekirjoitukset näyttävät suunnilleen samalta kuin passissa. Älä merkitse päivämääriä, älä tee muitakaan ylimääräisiä merkintöjä.

Lähetä allekirjoitetut asiakirjat Hongkongin toimistoomme osoitteella:

China Operations Support Co., Ltd.
(Attn: company documents)
Unit 1102, 11/F, 29 Austin Road
Tsim Sha Tsui, Kowloon
HONG KONG

Merkitse lähetykseen perustettavan yrityksesi nimi ja kotiosoitteesi lähettäjän tietoihin. Ilmoita meille, kun olet lähettänyt allekirjoitetut asiakirjat sekä mahdollinen lähetyksen seurantatunnus.

Yrityksen perustaminen jatkuu kun olemme vastaanottaneet allekirjoitetut asiakirjat. Ilmoitamme asiakirjojen vastaanottamisesta. Yritys on perustettu noin viikon kuluttua tästä ilmoituksesta.