Tehdasselvitykset ja taustojen tarkastus Kiinassa

tehdasselvitys KiinaTehdasselvityksellä ja taustojen tarkastuksella selvitetään, että kiinalainen toimittaja on se kuka hän sanoo olevansa sekä, että hän pystyy toimittamaan sellaista tuotetta mitä asiakas on määritellyt.

Tehdasselvitys sisältää tavallisesti asiakkaan tuotemäärittelyjen läpikäynnin tehtaan edustajan kanssa toimittajan toimistolla sekä tuotantotilojen ja -linjojen tarkastamisen. Asioiden läpikäyminen kasvotusten varmistaa parhaiten, että osapuolet ymmärtävät toisiaan, mikä on edellytys laadukkaalle tuotannolle ja aikataulujen pitämiselle. Tehtaalla vierailun aikana tehdään havaintoja tuotantoprosessin riskitekijöistä, jotka voisivat vaikuttaa asiakkaan tilauksen toteuttamiseen. Samalla myös tarkastetaan, että tehtaan olot työturvallisuuden, lapsityövoiman ja ympäristönsuojelun suhteen ovat sellaiset, että pohjoismaalainen voi olla luottavainen tuotteidensa eettisyydestä. Henkilökohtainen vierailu toimittajalla osoittaa tilaajan olevan vakavastiotettava asiakas sekä että ongelmien ilmetessä tehdas ei voi vältellä vastuuta sähköpostin välityksellä.

Taustojen tarkastamisella selvitetään toimittajan identiteetti ja varmistetaan, että todellakin toimitaan oikean yrityksen kanssa. Usein suomalaiset tilaajat eivät tiedä edes toimittajan virallista nimeä, mikä on aina kiinaksi kiinalaisin kirjoitusmerkein. Tarkastamme kiinalaisen toimittajan viralliset yhtiöpaperit ja vertaamme tietoja paikalliseen kaupparekisteriin sekä mahdollisiin tarjous- ja sopimuspapereihin sekä nettisivuihin. Syyt ristiriitaisuuksiin selvitetään.

Kiinasta hankintaa ei pidä tehdä tuurin varassa vaan poistaa suurimmat ja tavallisimmat riskit etukäteen. Ammattitaitoinen hankinta varmistaa laadukkaiden tuotteiden ajanmukaisen toimituksen ilman ikäviä yllätyksiä.