Tavaramerkin rekisteröinti Kiinassa

Rekisteröi tavaramerkki
Tavaramerkin rekisteröinti on edullista ja helppoa verrattuna ongelmien ratkaisun kalleuteen ja vaikeuteen.

Tavaramerkin rekisteröinti Kiinassa on ainoa tapa jolla voit suojata tavaramerkkisi Kiinassa. Jos et rekisteröi tavaramerkkiäsi Kiinassa, niin kaikki muut voivat käyttää samaa tavaramerkkiä tai mikä pahempaa, rekisteröidä sen omiin nimiinsä. Kuka tavaramerkin ensimmäisenä rekisteröi Kiinassa nimiinsä, tulee sen omistajaksi. Jos joku muu rekisteröin Suomessa käyttämäsi tavaramerkin nimiinsä, et saa käyttää samaa tavaramerkkiä Kiinassa ilman tavaramerkin omistajan lupaa ja todennäköistä suurta rahallista korvausta.

Tavaramerkin rekisteröinti Kiinassa minimoi tavaramerkkiongelmasi Kiinassa. Koska rekisteröinnin ensimmäisen aloittanut henkilöstä tai yrityksestä tulee tavaramerkin omistaja, on tärkeää aloittaa tavaramerkin mahdollisimman aikaisin, tänään.

Jos jokin seuraavista seikoista pitää kohdallasi paikkansa, niin sinun kannattaa rekisteröidä tavaramerkki Kiinassa:

  • Viet tai aiot tulevaisuudessa viedä tavaramerkilläsi tuotteita tai palveluja Kiinaan.
  • Hankit tai aiot tulevaisuudessa hankkia tavaramerkilläsi merkittyjä tuotteita Kiinasta.
  • Et halua muiden tuottavan tuotemerkilläsi tuotteita tai palveluja Kiinassa.
  • Haluat lisensoida tavaramerkkiäsi Kiinassa.

On valitettavan yleistä, myös suomalaisten yritysten kohdalla, että tavaramerkkien suhteen ilmenee ongelmia Kiinassa. Jos tavaramerkkiäsi ei ole rekisteröity Kiinassa asianmukaisesti, on asiaan reagoiminen vaikeaa tai mahdotonta.

Tavaramerkkirekisteröinti antaa suojaa ainoastaan rajatulla maantieteellisellä ja hallinnollisella alueella. Seuraavilla alueilla on Kiinassa omat tavaramerkkilait, tavaramerkkirekisterit ja -viranomaiset, mikä aiheuttaa sen, että tavaramerkki on tarvittaessa rekisteröitävä kaikilla alla mainituilla alueilla erikseen:

PRD Group rekisteröi tavaramerkkejä yllä mainituilla ja muilla alueilla.